Werkwijze

Website // Webshop

Wat fijn dat u overweegt om uw website / webshop te laten maken door Bsharp Media. Misschien bent u benieuwd naar mijn werkwijze.

Hoe komt een website / webshop eigenlijk tot stand? Als u dat wilt weten, lees dan deze tekst door. Hopelijk hebt u dan op de meeste vragen een antwoord gekregen.

Natuurlijk sta ik altijd voor u klaar om aanvullende vragen te beantwoorden. Schroom dan vooral niet om contact met mij op te nemen.

Gesprek

Nauwkeurig

Stelt u zich eens voor dat u mij belt met de vraag of ik een website / webshop voor u wil bouwen. Allereerst ben ik natuurlijk heel erg blij. En u weet vast wel waarom…

Vervolgens plannen we een afspraak voor een (gratis) offertegesprek. Dat kan via de telefoon, bij u thuis of bij mij aan de keukentafel. Ik huur geen duur kantoorpand en werk vanuit mijn huis. Bovendien houd ik niet van poeha en drukdoenerij. Ik heb niet veel nodig, alleen:

 1. Mijn hersenen (niet geheel onbelangrijk overigens);
 2. Een halve vierkante meter voor mijn stoel en bureautje en
 3. MacBook Pro.

Door mijn minimalistische insteek kan ik mijn tarief zeer concurrerend aanbieden. Ik vraag 75 euro per uur, exclusief btw. Daarvoor ontvangt u ambachtelijke kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Voorbereidingsmateriaal

Tijdens het offertegesprek stel ik u vragen over bijvoorbeeld uw bedrijf, uw doelgroep en/of klant. Maar ook: wat is het doel van uw website.

Wilt u bijvoorbeeld van een bezoeker úw klant maken, uw portfolio laten zien of is de website alleen bedoeld voor het geven van informatie?

Ter voorbereiding op het offertegesprek stuur ik u een mooi document toe. Hierin staat precies beschreven welke vragen ik u wil stellen. Op deze manier werken we efficiënt en doelgericht.

Offerte

Maatwerk

Naar aanleiding van het offertegesprek maak ik een offerte op maat. Hierbij verwoord ik de uitkomsten van ons gesprek. Zo weten we allebei precies wat er besproken is. Dat is handig want dan kan daarover geen onduidelijkheid bestaan. 

Werkzaamheden

In de offerte staat precies beschreven welke werkzaamheden ik voor u mag doen en hoeveel dat kost. Dat heb ik tot op de minuut gespecificeerd. Zo weet u nauwkeurig hoe uw geld besteed wordt.

Enkele voorbeelden van de werkzaamheden zijn:

 • 1,5 uur WordPress training (gratis dienst als extra service van de zaak);
 • Installatie van gratis software WordPress;
 • Installatie Template Avada / Template Flatsome;
 • Installatie van plug-ins voor beveiliging, snelheid en zoekmachine optimalisatie (SEO);
 • Installatie plug-in WooCommerce voor de webshop;
 • Extra beveiliging belangrijke bestanden waarin de wachtwoorden staan;
 • Optimaliseren beeldmateriaal voor een snelle laadtijd;
 • Testen website op snelheid & code en
 • Webdesign.

WordPress

Content Management System (CMS)

Uw website / webshop bouw ik met het gratis Content Management System (CMS) WordPress.

“WordPress is een contentmanagementsysteem (CMS) waardoor de gebruiker op een relatief eenvoudige wijze de inhoud (content) kan wijzigen en/of aanvullen zonder dat daar technische kennis voor vereist is.

WordPress is vrije weblog-software, die onder de voorwaarden van de GNU General Public License (GPL) wordt gepubliceerd. WordPress is ontwikkeld door Matthew Mullenweg, maar het wordt door een flinke groep ontwikkelaars ondersteund. WordPress is het meest gebruikte CMS.”

Bron: Wikipedia

Makkelijk en eenvoudig?

Een veelgestelde vraag is: hoe makkelijk is WordPress eigenlijk? Ik vergelijk het altijd met fietsen. Je moet het wel leren voordat je het beheerst. Maar van alle contentmanagementsystemen waar ik tot nu toe mee gewerkt heb, is WordPress de gemakkelijkste voor de klant. 

Bij oplevering van uw website /webshop leg ik uit hoe u die zelf kunt onderhouden. Inclusief backuppen van content via File Transfer Protocol (FTP). Dat lijkt abacadabra, maar dat is het niet. Ik heb een gebruiksaanwijzing klaarliggen die ik op maat aanpas aan uw leervoorkeuren.

Gratis WordPress Training

Wist u dat u een gratis WordPress Training van 1,5 uur ontvangt bij afname van een website / webshop? Dat is een extra service van Bsharp Media.

Eigenlijk adviseer ik het volgende aan alle klanten. Houd er rekening mee dat u het misschien moeilijk vindt om WordPress onder de knie te krijgen. Zo ja, begroot dan bijkomende kosten voor het onderhoud van uw website. Uiteraard wil ik dat voor u doen tegen een meerprijs.

Hackers

Het is heel belangrijk om alle updates door te voeren in WordPress. Doet u dat niet dan is uw website voer voor hackers.

Vergelijk het met een slot op uw voordeur. Als die 20 jaar oud is, dan voldoet het slot niet meer aan de eisen van deze tijd. En inbrekers weten dat ook. Die weten precies hoe ze die oude sloten geruisloos open kunnen breken. 

Vooral als u een webshop wilt, is het doorvoeren van updates een punt dat u niet mag verwaarlozen. Ik schrijf het niet graag, maar als u inschat dat dat niet lukt, dan is mijn advies om een webshop te huren.

Uiteraard wordt de webshop dan nooit van u, maar dan bent u er wel van verzekerd dat uw webshop up-to-date is. Uiteraard wil ik uw webshop ook bijhouden tegen een meerprijs.

Template

Avada // Flatsome

Voor het maken van websites gebruik ik templates. Een template is een sjabloon met kant‐en‐klare software voor het bouwen van een website. U kunt het vergelijken met een bouwtekening van Ikea voor het in elkaar zetten van een kast.

Bij een template worden er geen schroeven en platen gebruikt, maar code. Zo wordt de coderingstaal HTML(5) gebruikt voor het aanbrengen van structuur in een tekst zoals paragrafen en titels.

Met de taal CSS(3) worden websites vormgegeven in bijvoorbeeld kleur en kolommen. WordPress maakt gebruik van de programmeertaal PHP. En alle content wordt opgeslagen in een MySQL-database. Zo zijn er nog veel meer programmeertalen die je kunt gebruiken voor het bouwen van een website.

Wist u dat deze site ook gebaseerd is op een template? Omdat ik front-end webdeveloper ben en daardoor de computertalen beheers, heb ik de template naar eigen inzicht verbouwd tot het huidige resultaat.

Templates Avada en Flatsome

Voor het bouwen van websites gebruik ik de template Avada. Wilt u een webshop? Dan installeer ik voor u template Flatsome. Deze koop ik via het internationale platform www.themeforest.net.

De aangeboden templates op Themeforest.net zijn naar mijn mening gemaakt door de beste webdesigners en programmeurs ter wereld. Maar wat nog een groot voordeel is: de websites zijn al uitgebreid getest in webbrowsers, computers, tablets en smartphones. Dat geeft zekerheid voor de performance van uw website.

BOUW

Website // Webshop

Het (ver)bouwen van uw website of webshop verloopt in fasen. Mijn meest ideale werkwijze is dat de teksten klaar zijn voordat ik begin met de bouw. Dan begrijp ik namelijk de context van uw boodschap. Hierop wordt het design van de website / webshop afgestemd

Vervolgens stel ik u weer vragen. Dat gaat bijvoorbeeld over de namen van de menu‐items, logo, keuze voor een lettertype en kleurgebruik. Ook kunt u nu uw wensen aan mij kenbaar maken. Daarmee zal ik tijdens de bouw rekening houden.

Ik wil al mijn kennis en kunde inzetten om een mooie website voor u te maken. Dat is mijn doel. Hebt u een vraag? Ik ben van mening dat domme vragen niet bestaan. Stel ze gerust aan mij en ik wil u graag adviseren voordat u overgaat tot het maken van een keus.

En dan is het tijd voor de grote verbouwing van de template naar uw website. U kunt mijn werkzaamheden live en rechtstreeks volgen. Hiervoor stuur ik u een link toe. Zo ziet u precies wat ik aan het doen ben.

Tijdens deze fase sta ik nog steeds open voor tips en natuurlijk ook voor kritiek. Vindt u een onderdeel niet mooi? Geef dat aan. Voor zover de template dat toelaat, verwerk ik uw input gelijk in de website.

Online

Webserver

Als de website naar uw volle tevredenheid is en u de betaling hebt gedaan, is het tijd om de website aan de wereld bekend te maken.

Voor het plaatsen van uw website op het internet hebt u een webserver nodig. Dit is een speciale computer die dag en nacht is verbonden met het internet. Helaas heb ik geen webserver. Daarvoor moet u bij een bedrijf zijn dat aan webhosting doet.

Een bedrijf in webhosting verhuurt ruimte van zijn webserver aan klanten. U kunt de webhoster vergelijken met bijvoorbeeld de woningbouw. De woningbouw bezit een groot gebouw en de webhoster bezit de webserver. De woningbouw verhuurt de kamers daarvan aan studenten. De webhoster verhuurt virtuele ruimte aan klanten.

Er zijn vele aanbieders van webhosting. Er is webhosting van 50 euro per jaar tot bijvoorbeeld 200 euro per jaar. Maar bespaar hierop niet te veel! Hoe beter de webhoster is, hoe sneller uw website laadt in browsers en dat is weer goed voor de Google ranking. Als u wilt, adviseer ik u daarin gratis. 

Als u een webhoster gevonden hebt, plaats ik uw website op deze webserver. Dan staat uw website online en kan iedereen die bekijken.

Wilt u bij het zoeken naar een geschikte webhoster letten op:

 • SSL – certificaat voor de https:// verbinding;
 • Voor SEO is een .nl – extensie belangrijk;
 • SSD Opslag;
 • Eventueel beveiligde FTP-verbinding;
 • WordPress Ready en 
 • Support voor PHP en MySQL.