HELPT U MEE?

Helpt u mee met de bewustwording over illegale adoptie? Steun mij dan met een donatie. Hiermee draagt u bij in de ontwikkeling van de documentaire ‘Mijn naam was’ | Deel 4.

Totale kosten docu: €5.000

DONEER NU

Bedrag

 • In het vak ‘Project’ kiest u de documentaire die u wilt steunen. 
 • Laat uw e-mailadres achter als u op de hoogte gehouden wilt worden van de lancering op YouTube.

Bewustwording illegale adoptie

Heb jij je biologische familie al gevonden? Deze vraag wordt mij regelmatig gesteld. In 1979 ben ik samen met mijn zus geadopteerd uit Indonesië. In 2020 hebben we een DNA-test gedaan en daaruit bleek dat we geen biologische zussen zijn. Deze DNA-test was een afsluiting van mijn roots zoektocht van ruim 20 jaar. Dus ons adoptiedossier was vervalst en onze adoptie was illegaal.

Toen heb ik actief de media in binnen- en buitenland benaderd. Dit heb ik gedaan in de hoop een lead te vinden. En ik heb ontzettend veel publiciteit gekregen. Een reportage bijvoorbeeld in Indonesië is al meer dan 2,5 miljoen keer bekeken. Maar niets van dit alles heeft geleid tot een aanknopingspunt. Ik heb mijn biologische familie nog steeds niet gevonden.

Inmiddels ben ik bezig om meer bewustwording te creëren over illegale adoptie. Dit doe ik via de ontwikkeling van documentaires.

Documentaire ‘Mijn naam was’

Sinds 4 jaar ben ik bezig met de ontwikkeling van mijn 6-delige documentaire ‘Mijn naam was’. De eerste 3 delen zijn al te zien en de rest van de delen zijn nog in ontwikkeling. Nu staat dus deel 4 op het programma om verbeeld te worden.

Ik neem de kijker mee in mijn zoektocht naar biologische familie. Maar ook laat ik zien dat de Nederlandse overheid in 1979 al wist van illegale adoptie uit Indonesië, maar ervoor koos niet in te grijpen. Ik geef inzage in mijn adoptiedossier. Wat klopt er niet en waarom is het een illegale adoptie?

De documentaire geeft een interessante inkijk hoe mijn adoptieprocedure is verlopen in Indonesië en Nederland. Wat heeft iedereen over het hoofd gezien? En: waarom heeft Spoorloos niets kunnen vinden over ons in Indonesië?

Bekijk hier de eerste drie delen van de documentaire

Waarom heb ik uw hulp nodig?

De eerste 3 delen heb ik in mijn vrije tijd ontwikkeld. Maar helaas gaat dat niet meer omdat de werkweken te lang werden en de tijd ten koste ging van mijn gezin. Dus toen heb ik overwogen om te stoppen met de ontwikkeling van deze documentaire reeks.

Maar ik vind het ontzettend belangrijk dat mensen geïnformeerd worden over wat er vroeger is gebeurd omtrent adoptie. En het thema illegale adoptie is een groot onderbelicht thema. Ik wil niet dat dit onderwerp vergeten wordt in de Nederlandse geschiedenis naarmate de tijd verstrijkt.

Daarom heb ik besloten om te crowdfunden voor dit project zodat ik niet alles meer in mijn vrije tijd hoef te doen. Ik hoop dat u mij hierin wilt ondersteunen. Met uw donatie draagt u bij aan bewustwording over illegale adoptie in Nederland. U stelt mij in staat om verder te werken aan de ontwikkeling van de documentaire ‘Mijn naam was’.

Vertoning

De documentaires plaats ik op mijn YouTube-kanaal. Daar zijn dus nu ook al de eerste 3 delen te zien. Zo kan iedereen de documentaire reeks gratis bekijken zonder dat die achter een betaalmuur komt te staan. Ik wil bewust geen geld vragen omdat iedereen de kans moet krijgen om deze informatie tot zich te nemen.

De documentaire wordt ook bekeken in Indonesië. Via ondertiteling in het Indonesia Bahasa en Engels kunnen ook zij de documentaire kosteloos bekijken.

Mijn droom

Mijn ultieme droom is dat ik de documentaire mag laten zien op het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA). De IDFA is opgericht in 1988 en uitgegroeid tot het grootste documentaire filmfestival ter wereld. De IDFA speelt een belangrijke rol in zowel het Nederlandse als internationale cultuurlandschap.

Als ik de documentaire ‘Mijn naam was’ op de IDFA mag vertonen dan heb ik mijn doel bereikt om bewustwording te creëren over illegale adoptie. Niet alleen in Nederland maar ook ver daarbuiten. Wilt u mij helpen om deze droom uit te laten komen?

Kosten

De totale kosten van de documentaire die duurt tussen de 20 – 30 minuten zijn €5.000. De kosten bestaan uit:

 • Per documentaire kost de ontwikkeling ongeveer 200 uur:
  • Script schrijven
  • Research onderzoek
  • Maken van foto- en videobeelden
  • Doen van interviews
  • Monteren van video
  • Ontwerpen grafisch materiaal
  • Opzetten crowdfunding op eigen website
  • Het promoten van de documentaire op festivals
 • Gebruik professionele camera apparatuur
 • Softwarelicenties voor het editen van de documentaires

Over Doriet Begemann

Mijn naam is Doriet Begemann en ik ben werkzaam als creative storyteller. Nadat ik ben afgestudeerd van de studie Journalistiek aan de hogeschool Windesheim ben ik aan de slag gegaan als zelfstandig ondernemer onder de naam van Bsharp Media.

Ik ben actief als copywriter, documentairemaker, foto- en videograaf, en het maken van websites. Inmiddels heb ik al ruim 30.000 uur besteed aan ontwerpen, schrijven, filmen, fotograferen, effectief communiceren, websites bouwen en resultaatgericht werken. 

Mijn vrije tijd besteed ik aan mijn gezin, vrijwilligerswerk, Chinees leren (Mandarijn), pianospelen, tuinieren en wandelen.

Lees meer