Afbeelding van een duim omhoog - Aanbeveling Bsharp Media

AANBEVELING

“Wat was het bijzonder prettig samenwerken met videograaf Doriet van Bsharp Media! Want tja…, ik kan wel bedenken dat ik graag een lipdub wil laten maken, maar dan moet het wel in goede handen zijn. Dat bleek bij Doriet beslist het geval te zijn!

Ze stond open voor al onze maffe ideeën en vulde dat ‐ uiteraard in overleg ‐ aan met haar eigen originele invalshoeken.

Out of the box denkend kwam ze met ontzettend leuke oplossingen voor technische lastigheden ‐ zoals enkele ingezonden filmpjes van een veel lagere opnamekwaliteit dan haar eigen professionele camera ‐ waarvan het leuk zou zijn als die ook in de lipdub gemonteerd konden worden. Door daar creatief mee om te gaan, hebben de filmpjes een volwaardige plek gekregen in het geheel.

Onopvallend liet ze haar camera het werk doen waarbij wij ons lekker relaxt konden uitleven en het hele spontane opnames zijn geworden. Met oog voor detail en leuke ‘momentjes’ die een vakvrouw natuurlijk niet ontgaan, heeft ze van al het ruwe beeldmateriaal een superleuke lipdub van 10 minuten gemaakt.

Daar zal mijn broer in Florida zéér aangenaam verrast door worden!”

Cora van Dalen

Gebruikte gereedschap

De programma’s die ik als videograaf gebruikt heb: Adobe Photoshop CC, Adobe After Effects CC, Adobe Audition CC, en Adobe Premiere Pro CC.

Er is gefilmd met de Sony FDR‐AX53 in combinatie met een ND‐filter, en de microfoon Sony ECM‐CG60.

Wat is een lipdub?

Een LIPDUB wordt gemaakt door personen of een groep mensen te filmen die een liedje aan het meezingen of playbacken zijn. De audio wordt achteraf tijdens de post‐productie vervangen door die van het originele nummer.

De meest populaire lipdubs worden zo gefilmd dat ze uit een lang en continu shot bestaan, waarin de camera reist door verschillende kamers en situaties in bijvoorbeeld een kantoorgebouw, school of universiteit.

Een lipdub duurt meestal tussen de 4 en 6 minuten en er werken tussen de 35 en soms wel 700 mensen aan mee. Lipdubs zijn erg populair geworden met de komst van sites als YouTube.

De lipdubs worden erg vaak bekeken, ook doordat de mensen die meespelen naar de filmpjes linken op Twitter, Hyves of Facebook. Populaire lipdubliedjes zijn liedjes met een vrolijke melodie. Het maken van een lipdub wordt de laatste tijd populair onder verschillende soorten scholen.

Bron: Wikipedia